Integritetspolicy

Integritetspolicy

Information om GDPR

Information om GDPR den nya dataskyddsförordningen.

Vi skyddar dina personuppgifter
Den 25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen i kraft. På engelska General Data Protection Regulation (GDPR). Förordningen är en ny lag inom EU:s alla medlemsländer som ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (PUL). Regelverket förstärker kraven på hur företag och myndigheter får behandla dina personuppgifter.
För oss på Hedenbys är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Är det något du undrar över så är du välkommen att kontakta oss.

Vilka uppgifter hanteras?
De personuppgifter vi behöver är kontakter hos kunder för att kunna göra våra dagliga affärer tillsammans. Uppgifter för att kunna ingå avtal, både med leverantörer och kunder, i huvudsak personuppgifter knutna till juridiska bolag, men även till enskilda firmor. Uppgifterna lagras fysiskt i avtalspärmar inlåsta och på skyddad datamedia.

Dina rättigheter.
Dataskyddsförordningen ger dig rätt att under vissa förutsättningar få dina personuppgifter raderade när de inte länger är nödvändiga för det ändamål som de är insamlade för.

Populärt i frukt- och grönsaksavdelningen just nu!

Morot

Morot

Duka fram morotsstavar som tilltugg på påskbordet. Vackert, gott och nyttigt. Svensk morot kan köpas året om. De sås ofta tidigt på våren, skördas under sommaren och en bit in på hösten och lagras under vintern i klimatkylanläggningar med rätt luftfuktighet och temperatur. Sedan levererar odlarna till affärerna vid behov. Men bjuder du på morotsstavar så måste du så klart ha en dipp också. Prova att blanda turkisk yoghurt med smulad fetaost och hackad mynta. Supergott!

Spenat

Spenat

Vi svenskar blir bättre på att äta grönsaker, men fortfarande skulle vi behöva lite mer grönt på tallriken. En portion babyspenat ger vitaminer och antioxidanter som täcker flera dagsbehov. Dessutom visar studier att spenat motverkar sötsug, förbättrar syn och ökar hjärnkapaciteten. Perfekt till påskmiddagen!

Svensk gurka

Svensk gurka

Det första vårtecknet är här – svenskodlad gurka! Säsongen är igång och nu kommer denna favoritgrönsak kunna skördas ända in på hösten. Svensk gurka har ofta ett tunnare skal vilket gör att många tycker att de är extra goda. När du förvarar gurkan så tänk på att hålla den borta från tomat eller avokado, eftersom dessa kan göra gurkan mjuk och gulaktig.

Påskbord i gult och grönt

Nu går vi mot ljusare tider med allt vad det innebär av saftiga frukter och smakrika grönsaker. Ska du bjuda […]

LÄS MER

Potatis – denna älskade knöl

För de flesta svenskar är potatisen en självklar del av matlagningen och konsumtionen ligger på cirka 40 kilo per person […]

LÄS MER

Krydda vardagen med örter

Doften av färska kryddor är nog det enda som kan få ett svenskt kök att kännas som en italiensk taverna, […]

LÄS MER

Skylta upp butiken

Skylta upp butiken

Våra säljare kommer gärna ut till er och bidrar med råd och tips kring exponering av varorna för att hjälpa er att öka försäljningen och er lönsamhet. Behöver du eller din personal lära er mer om produkterna och hur de kan användas delar vi gärna med oss av vår kunskap. Det är ett gemensamt intresse att driva affärerna framåt tillsammans.