Produkter

Produkter

Från klassiker till nyheter

Vi har frukter och grönsaker från hela världen. Klassiska produkter, trendiga och nya. Vi håller alltid ett öga på världsmarknaden för att kunna erbjuda ett så brett sortiment som möjligt.
Mango, 898

Mango

Så här i februarikylan smakar det extra gott med tropiska frukter. Mango är god som den är, i maträtter, sallad eller i smoothie. Ska du tärna en mango så skala först frukten med en äppelskalare, men spara två runda skalfläckar på varje långsida. Då har du något att sätta tummen och pekfingret på så att den inte glider ur händerna när du ska dela den. Mango är superbra för huden eftersom den innehåller betakaroten som omvandlas till a-vitamin i huden.

Clementinen Nadorcott, 891

Clementinen Nadorcott

När säsongen för traditionella clementiner går mot sitt slut gör denna stjärna entré – clementinen Nadorcott. En ny sort med god hållbarhet vars säsong sträcker sig mellan januari och mars. Saftig, söt och alldeles underbar!

Röd grapefrukt, 882

Röd grapefrukt

Toppa mellanmålet med en röd grapefrukt! Våra kommer från Florida där de soliga och frodiga citrusodlingarna gett grapefrukt i generationer. Hör du till dem som undviker grape på grund av beskheten? Då är den röda sorten något för dig. Den är nämligen söt i smaken. Ett tips är att dela den på mitten och peta ut de små klyftorna med en liten kniv.

Padron, 873

Padron

Har du sett Padron i grönsakshyllan och undrat vad det är? Då kan vi berätta att det är en grön chili som passar utmärkt som tapas, i chiligrytan och till kyckling. Det är en mild chili men den brukar kallas för ”smakernas ryska roulette” eftersom ungefär en av tjugo chilifrukter är stark.

Avokadon, 869

Avokadon

Har du en tendens att småäta så är den fiberrika avokadon perfekt som mellanmål eftersom den hjälper till att ta bort sötsuget. Och fettet behöver du inte vara rädd för, det är av samma sort som finns i olivolja – vilket bland annat är bra för hjärtat. Har du köpt en lite för omogen avokado så kan du testa att skynda på processen genom att lägga den i en brun papperspåse tillsammans med ett äpple eller en banan. När den lilla knoppen lätt går av så är avokadon mogen att ätas!

Vindruvor, 861

Vindruvor

Vindruvor i fruktskålen är inte bara vackert och gott utan också hälsosamt. Druvor bjuder bland annat på c-vitamin och antioxidanter som skyddar kroppens celler. Det vanligaste är ju att man äter druvorna så som de är, men de är också goda i matlagning tillsammans med lax eller kyckling. Testa! Eller frys in halverade vindruvor och använd istället för is i vattenbringaren.

Ananas, 851

Ananas

Ut med julen, in med ananas! Supergott i en salsa eller mixad i smoothie. Doles ananas skördas alltid mogna. De betyder att de är redo att ätas när de är i butik och inte behöver mogna mer eftersom de redan har nått sin fulla sötma. Det gröna skalet betyder alltså inte att frukten är omogen.

Apelsiner, 842

Apelsiner

Fyll fruktskålen med julens apelsiner. Sött, gott och nyttigt. Apelsinen innehåller inte bara massor av c-vitamin utan också ämnen som stärker huden och renar kroppen från vissa skadliga ämnen. Och så är den ju fin att pynta med i jul också! Ett tips är att torka tunna skivor i ugnen och hänga upp i fönstret.

Pinjekotte, 835

Pinjekotte

Har du sett pinjekottarna i grönsakshyllan? Inte bara fantastiskt fint att pynta med utan också gott – även om det är lite pilligt. För att kotten ska leverera pinjefrö måste den bli varm. Ställ ett par timmar i ugnen på ca 180 grader eller låt den stå nära ett element. Du hör när den ”poppar” upp. Peta ut fröna mellan fjällen och knäck med nötknäckare.

Svenska juläpplen, 826

Svenska juläpplen

Till julens alla härliga dofter och smaker hör de lika vackra som goda vinteräpplena. Svenskodlade Ingrid Marie med sin friska, lite kryddig arom och det mindre, men mycket smakrika, Cox Orange är några av våra röda favoriter så här i jultider.

Sötpotatis, 814

Sötpotatis

Allt fler svenskar har funnit en ny favorit i sötpotatisen. Fantastiskt god att bara klyfta och ugnsbaka med lite olivolja och salt.  Sötpotatisen odlas i hela den tropiska zonen men är inte helt enkel att få fram, det krävs både tid och fingerfärdighet. Så njut lite extra när du äter den!

Kiwi, 800

Kiwi

Friska, fräscha sallader piggar upp den lite tyngre höstmaten. Kiwi är en c-vitaminbomb som blir perfekt i en sallad med avokado, citron och rostade pinjenötter. Eller varför inte bara äta den som den är?

Ingefära, 791

Ingefära

Mota bort förkylningstiderna med ingefära – roten med massor av antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Varför inte börja dagen med ingefärste? Riv ingefäran och lägg i en kastrull med vatten, värm utan att koka, sila bort avkoket, och pressa i citronsaft. Ljuvligt!

Broccolo, 788

Broccolo

Om det som sägs om att man äter med ögonen stämmer, då borde vi äta broccolo varje dag. Vackrare kål finns inte. Vackert stjärnformad och limefärgad är den både dekorativ och god. Används som vanlig broccoli och smakar som en blandning mellan broccoli och blomkål.

Roman- och isbergssallad, 776

Roman- och isbergssallad

Nu kommer fräscha, goda grönsaker från sydliga breddgrader. Romansallat är en klassiker i ceasarsalladen, men också god i soppor och grytor. Passar även utmärkt i kombination med den friska, krispiga isbergssalladen. Grönt är skönt på tallriken!

Citrusfrukter, 766

Citrusfrukter

Nu lyser alla härliga, syrliga och söta citrusfrukter upp frukt- och grönsaksavdelningarna. Apelsiner, grape, clementiner, satsumas och lime – fyllda av vitaminer, mineraler och fibrer. Och läskande goda!

Svensk jordärtskocka, 762

Svensk jordärtskocka

Nu när det är rotfruktssäsong vill vi slå ett slag för den svenska jordärtskockan som ibland hamnar lite i skymundan. Släkt med solrosen och ljuvlig i soppor!

Satsumas, 752

Satsumas

Nu har de första laddningarna av spanska satsumas kommit! Lite syrligare i smaken än clementinen men minst lika god. Och sprängfylld av C-vitamin.

Svenska kantareller, 741

Svenska kantareller

Det bästa med hösten är att skogens guld – kantareller – nu fyller butikernas hyllor. Den mindre släktingen trattkantarellen är extra god i soppor och grytor.

Svensk Broccoli, 160

Svensk Broccoli

Har odlats i svenska herrgårdstäppor sedan mitten av 1800-talet, fast då under namnet sparriskål, och är rik på antioxidanter. Färgen ska vara djupgrön, ibland med inslag av silver eller violett.

Svensk blomkål, 162

Svensk blomkål

Vacker, god och näringsrik. Den kan ätas både rå, tillagad eller lätt ångad. Just sommarblomkålen är ljuvlig att bara koka och äta med en klick smör.

Stenfrukter & Meloner, 163

Stenfrukter & Meloner

Nu intar stenfrukter och meloner hyllorna med härliga färger, smaker och dofter. Skylta upp med aprikos, nektarin, körsbär, plommon, persika och meloner av alla de sorter.