Vårt sortiment

Vårt sortiment

Frukt och grönt från hela världen

Vårt sortiment sträcker sig från skånsk Bjärepotatis till sydafrikanska citroner. Vi arbetar nära odlarna i vår egen region, men vårt nätverk sträcker sig över hela världen. Det gör att vi kan erbjuda ett stort utbud av både lokalproducerade och importerade frukter och grönsaker.

Ekologiskt

Ekologiskt

Efterfrågan på ekologiska produkter är större än någonsin – och kommer garanterat inte att minska. Vi har ett stort utbud av såväl svenska som importerade ekologiska varor och en tydlig ambition om att hela tiden ligga i framkant när det gäller detta sortiment.

Närodlat

Närodlat

SabaFruit värnar om sitt nätverk av odlare. Många av odlarna är familjeföretag som drivits i flera generationer. De brinner för sina produkter och är lyhörda för konsumentens önskemål – precis som vi.

Egen import

Egen import

Inom företaget finns kunskap som bygger på mer än trettio års erfarenhet av att importera frukt och grönt. Hela världen är vårt arbetsfält idag och vi väljer bara de bästa råvarorna från noga kontrollerade odlare i vårt nätverk. Vi har hela tiden ögonen på nyheter och trender på världsmarknaden.


Färdigpackat

Färdigpackat

Vi är måna om att våra kunder alltid får fräscha produkter av högsta kvalitet. Packningen är en viktig del av detta. Vi erbjuder i längsta möjliga mån kundanpassade lösningar med fokus på service.

Populärt i frukt- och grönsaksavdelningen just nu!

Mango

Mango

Så här i februarikylan smakar det extra gott med tropiska frukter. Mango är god som den är, i maträtter, sallad eller i smoothie. Ska du tärna en mango så skala först frukten med en äppelskalare, men spara två runda skalfläckar på varje långsida. Då har du något att sätta tummen och pekfingret på så att den inte glider ur händerna när du ska dela den. Mango är superbra för huden eftersom den innehåller betakaroten som omvandlas till a-vitamin i huden.

Clementinen Nadorcott

Clementinen Nadorcott

När säsongen för traditionella clementiner går mot sitt slut gör denna stjärna entré – clementinen Nadorcott. En ny sort med god hållbarhet vars säsong sträcker sig mellan januari och mars. Saftig, söt och alldeles underbar!

Röd grapefrukt

Röd grapefrukt

Toppa mellanmålet med en röd grapefrukt! Våra kommer från Florida där de soliga och frodiga citrusodlingarna gett grapefrukt i generationer. Hör du till dem som undviker grape på grund av beskheten? Då är den röda sorten något för dig. Den är nämligen söt i smaken. Ett tips är att dela den på mitten och peta ut de små klyftorna med en liten kniv.