Artiklar

Påskbord i gult och grönt


Nu går vi mot ljusare tider med allt vad det innebär av saftiga frukter och smakrika grönsaker. Ska du bjuda släkt och vänner på påskmiddag? Välj att duka upp i högtidens fina färger – gult och grönt – både när det gäller det ätbara och dekorationerna!

Grönt till huvudrätt
Grön sparris hör våren till och gör sig fint på påskbordet både som förrätt och huvudrätt. Ett enkelt recept är att koka sparrisen lätt och hälla över brynt smör blandat med nötter. En sallad som blir lika god som dekorativ är att lägga blad av isbergssallad, formad som en liten skål, och fylla dessa med tärnad avokado, mango och gurka som blandats med en frisk dressing. Grönt, gult, gott och tjusigt. Lamm, kyckling och lax passar till.

Gult till efterrätt
Efter den gröna sköna middagen passar en gul efterrätt. Det är enkelt att göra egen mangosorbet på frukt, créme fraiche och lite sirap. Toppa med mango och ananas i bitar. Tårta är nästan ett måste under påsken och en gul prinsesstårta blir garanterat en succé. Bara att blanda gul karamellfärg i marsipanen och ta äppelmos istället för röd sylt mellan bottnarna! Toppa med en gul marsipankyckling.

Dekorera mera
Bordsdekorationer sätter stämningen. Extra fint blir det att plantera små vårlökar och hyacinter i äggskal eller äggkoppar. Krasse passar också bra att odla i äggskal. Bara lägg i lite bomull i skalet, blöt ner med en vattenspruta och lägg på krassefrö. Efter ca fem dagar växer det fint i skalen. Gott och tjusigt att duka med!

Tips till påskägget!
Det är trevligt att dekorera bordet med ett påskägg till varje gäst. Låt de vuxna få fröpåsar med örter och kryddor i. Uppskattat av alla!