Närodlat

Närodlat

Gott och nyttigt från regionen

Hedenbys är specialiserade på kantsortiment och vill alltid vara först med primörer, oavsett om de kommer från Sverige eller utlandet. Det närodlade ligger oss extra varmt om hjärtat, i detta räknar vi även in gotländska produkter.

Vi vet vad stockholmaren vill ha

Vi vet vad stockholmaren vill ha

Hög service kombinerat med personalens vilja att lösa kundens önskemål oavsett om det gäller bananer eller färska sojabönor vet vi uppskattas. Generösa öppettider med en väl fungerande logistik gör att vi kan erbjuda leveranser inom stor-Stockholm två gånger per dag.

Säsongen styr urvalet

Säsongen styr urvalet

Sommarhalvåret är naturligtvis vår stora närodlade säsong. Då erbjuder vi allt från knippeprodukter, fänkål, betor till sparris. Det närodlade utbudet kompletteras av importerat.

Miljö, kvalité och certifieringar

Miljö och kvalitet

Hedenbys ska bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle genom att utveckla och erbjuda produkter som under sin livscykel ger minsta möjliga miljöpåverkan. Hedenbys arbetar utifrån strikta miljökrav och arbetar endast med samarbetspartners som gör detsamma.


Våra egna odlare

Vissa lokala odlare har vi ett så nära samarbete med att vi brukar kalla dem för ”våra egna odlare.” De har en genuin förkärlek för kvalitet, känner jordarna på sina fem fingrar och är lyhörda för kundernas önskemål. Kattviks fruktodling, Eriksgården, Stora Hult och Tåstarpstomaten är några av dem vi arbetar nära.

Vi är stolta över de professionella odlare som verkar i vår region och som vi sedan lång tid tillbaka har ett nära samarbete med. Här kan du läsa lite mer om dem.

Kattviks fruktodling

1936 planterades de första äppleträden på odlingen som senare kom att kallas för Kattviks fruktodling. Sorterna Ingrid Marie och Cox Orange som nuvarande ägaren Pers gammelfarfar en gång valde att plantera odlas fortfarande. Utöver dessa odlas ett tjugotal äpple-, päron- och plommonsorter. Aroma och Piruette är två populära äppelsorter.

Stora Hult

Stora Hult ligger på bördiga Bjärehalvön. Här odlas sedan generationer tillbaka potatis och grönsaker. Gården ägs av Per-Ola och Birgitta Santesson med familj som ständigt tar del av det senaste inom odling, växtnäring och växtskydd för att utnyttja naturens egen växtkraft och bidra till en hållbar produktion.

Lida gård

Carl-Albert Rydemark är född och uppvuxen på gården som han driver med sin fru Kajsa. Men anorna sträcker sig mycket längre bak än så. Redan på 1500-talet odlades det grönsaker och frukt på Lida. Idag är Lida gård ett konventionellt jordbruk som bland annat levererar knipprodukter som morötter, lök och rödbetor till Hedenbys.

Ryftes

Familjeföretaget Ryftes på Gotland odlar bland annat polkabetor, gulbetor och rödbetor under både sommar- och vintersäsong. Även morötter och ljuvliga jordärtskockor kommer härifrån, liksom specialprodukter som ramslök, grön och vit sparris, chili, ibland också meloner.

Vikentomater

Röda eller gula, runda eller avlånga, söta eller syrliga. Hos Vikentomater finns det tomater för alla smaker. 2016 hade företaget 101 sorter i sitt utbud, varav ett flertal av dessa var små specialtomater. Vikentomater startades 1964 och har vuxit rejält under årens lopp. Tomaterna odlas med största omsorg om miljön och finns hos återförsäljarna som lösvikt eller ”to go” i mugg.